Kyckling i ostsås med potatis- och rotselleristomp
Mari Bergman

Kyckling i ostsås med potatis- och rotselleristomp

30 minEnkelt
233,63 kr
4 portioner33,53 kr per portion
Njut av en god middag som både går snabbt och är lätt att laga! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
300 gRotselleri
500 gPotatis Fast
3 dlVispgrädde
600 gKyckling Minutfilé
50 gGrana Padano
Från ditt skafferi
0,5 stRödlök
1 mskDijonsenap
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 tskKycklingfond
2 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Potatis- och rotselleristomp: Skala potatis och rotselleri och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten i ca 20 min.

2

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna och skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna med löken i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

3

Tillsätt grädde, dijonsenap och buljong. Låt puttra ca 5 min. Riv över ost, blanda om och smaka av med salt och peppar.

4

Potatis- och rotselleristomp: Sila av vattnet från potatis och rotselleri. Tillsätt smör och en nypa salt och peppar och mosa ihop med en gaffel eller en stomp.

5

Servera kycklingen tillsammans med stompet och valfria grönsaker.

Näringsvärde: 718 kcal: 46 g protein, 49 g fett, 23 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell