Klassiska hallongrottor
Malin Juhanisdotter

Klassiska hallongrottor

40 minEnkelt
28,95 kr
1 portion3,62 kr per portion
En kak-klassiker som aldrig går ur tiden! Lika populär bland barn som hos äldre. Vill du fylla med annan sylt än hallon går det naturligtvis bra det med. Receptet ger ca 20 kakor.

0,5 dlHallonsylt
4,5 dlVetemjöl
1 tskBakpulver
200 gMat & Bak Smör
1,5 tskVaniljsocker
1 dlStrösocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Låt smöret bli rumstempererat.

2

Vispa ihop socker och smör med en elvisp.

3

Blanda bakpulver med vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ned mjölblandningen i smöret och sockret och arbete ihop till en deg.

4

Forma degen till en rulle, ungefär 20 cm lång och skär rullen i 20 centimeterstora bitar.

5

Rulla varje bit till en kula och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i små pappformar. Gör en liten fördjupning i mitten på varje kaka med hjälp av ett mjölat finger.

6

Fyll fördjupningen med ca 0,5 tsk hallonsylt.

7

Grädda hallongrottorna i 175 grader i ca 18-20 min. Låt svalna på ett galler.

Bild:

Nurlan Emir