Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Kladdkaka med chokladmaräng

Foto: Nurlan Emir Kladdkaka med chokladmaräng

En lyxig kladdkaka som toppas med chokladmaräng och här serveras med hallon och vispad grädde. En god efterrätt som kommer uppskattas av både stora och små.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175° varmluft (200° över/undervärme).
2. Hacka chokladen och smält smöret. Lägg chokladen i smöret så att den smälter.
3. Vispa upp äggen med sockret.
4. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en egen bunke.
5. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen.
6. Tillsätt sirapen.
7. Rör ner mjölblandningen och blanda till en smet.
8. Häll smeten i en form med löstagbar kant, klädd med bakplåtspapper.
9. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min tills den är genombakad i kanten, men kladdig i mitten.
10. Låt kakan svalna minst 15 min.

11. Chokladmaräng: Vispa upp äggvitorna och hälften av strösockret till ett hårt fluff med elvisp.
12. Tillsätt sedan resterande socker lite i taget under konstant vispning.
13. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad. Ringla sen ner den i marängen.
14. Bred marängen på kakan och grädda kakan i ugnen på 200°C i ca 5 min, eller tills marängen fått lite färg.
15. Servera kakan direkt med exempelvis hallon och lättvispad grädde.

Recept: Najla Gergi
Foto: Nurlan Emir


Ca 11,48 kr/port Summa 114,80 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst