Kladdkaka med chokladmaräng
Najla Gergi

Kladdkaka med chokladmaräng

45 minEnkelt
176,80 kr
10 portioner9,49 kr per portion
En lyxig kladdkaka som toppas med chokladmaräng och här serveras med hallon och vispad grädde. En god efterrätt som kommer uppskattas av både stora och små. Fler recept: Kladdkaka med Dulce de leche, Kladdkaka, Kladdkaka Halloween

Chokladmaräng
1,5 dlStrösocker
100 gMörk chokladkaka
4 stÄgg
Kladdkaka
1 krmSalt Fint
2 mskSirap Ljus
1,5 dlStrösocker
2 stÄgg
100 gMat & Bak Smör
100 gMörk chokladkaka
2 dlVetemjöl
2 mskKakao
1 krmBakpulver
1 tskVaniljsocker
Instruktioner
1

Kladdkaka: Sätt ugnen på 175° varmluft (200° över/undervärme).

2

Hacka chokladen och smält smöret. Lägg chokladen i smöret så att den smälter.

3

Vispa upp äggen med sockret.

4

Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en egen bunke.

5

Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen.

6

Tillsätt sirapen.

7

Rör ner mjölblandningen och blanda till en smet.

8

Häll smeten i en form med löstagbar kant, klädd med bakplåtspapper.

9

Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min tills den är genombakad i kanten, men kladdig i mitten.

10

Låt kakan svalna minst 15 min.

11

Chokladmaräng: Vispa upp äggvitorna och hälften av strösockret till ett hårt fluff med elvisp.

12

Tillsätt sedan resterande socker lite i taget under konstant vispning.

13

Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad. Ringla sen ner den i marängen.

14

Bred marängen på kakan och grädda kakan i ugnen på 200°C i ca 5 min, eller tills marängen fått lite färg.

15

Servera kakan direkt med exempelvis hallon och lättvispad grädde.

Bild:

Nurlan Emir