Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Torsk | ||
| 1 dl | Vatten | |
| 2 msk | Citron, ca 0,5 st | |
| 1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 100 g | Svarta oliver utan kärnor | |
| 100 g | Tomater | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 100 g | Soltorkade Tomater | |
| 600 g | Torskfilé Fryst | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 25 g | Smör | |
| 0,5 tsk | Timjan - torkad | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 0,5 tsk | Torkad oregano | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Bulgur | |
Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Torsk: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.
Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.
Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.
Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.
Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.
Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.
Servera fisken tillsammans med nykokt bulgur.
Näringsvärde: 499 kcal, 34 g protein, 22 g fett, 36 g kolhydrater
Bild:
Lina Eriksson

54,24 kr /kg

135,80 kr /l

240,91 kr /kg

73,90 kr /kg

225,48 kr /kg

179,88 kr /kg

38,42 kr /kg

179,67 kr /kg

106,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

129,00 kr /kg

2 263,33 kr /kg

6 990,00 kr /kg

217,27 kr /kg