Grillad halloumi med vattenmelonsalsa och guacamole i grillat tortillabröd
Mari Bergman

Grillad halloumi med vattenmelonsalsa och guacamole i grillat tortillabröd

45 minEnkelt
330,40 kr
4 portioner43,06 kr per portion
Prova att göra denna härliga variant av wrap med fräsch salsa på vattenmelon och mynta, krämig guacamole och grillad halloumi. Perfekt till lunch eller middag en varm sommardag!

Melonsalsa
0,5 stRödlök
1 stChilipeppar Röd
1 kgVattenmelon
1 stMynta - färsk
1 stLime
Guacamole
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
1 stLime
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSalt Fint
2 stAvokado
Grill
1 stRomansallat
320 gTortilla
500 gHalloumi
Instruktioner
1

Melonsalsa: Skala och tärna melonen. Skala och finhacka rödlök och skölj och finhacka chilipeppar. Skölj och finhacka myntan och skölj och riv skalet av limen. Blanda alltsammans i en skål och pressa i limesaft. Tillsätt olja och smaka av med en nypa salt och peppar.

2

Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och mixa samman med yoghurt, limeskal, limesaft, vitlök och olja. Smaka av med lite salt och peppar.

3

Grill: Dela halloumin på mitten och grilla på båda sidor så att de får en fin grillyta. Grilla tortillabröden hastigt så att de får lite färg. Tärna halloumin.

4

Fyll tortillabröden med salladsblad, vattenmelonsalsa, grillad halloumi och guacamole. Vik ihop och ät.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 873 kcal, 35 g protein, 49 g fett, 69 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir