Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 0,5 dl | Jordnötter Rostade | |
| Fläskfilé Africana | ||
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 600 g | Fläskytterfile Färsk | |
| 2 msk | Smör | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 st | Banan | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1,5 msk | Curry | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| Tillbehör | ||
| 4 dl | Långkornigt Ris | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
Fläskfilé Africana: Sätt ugnen på 200 grader. Putsa och skär fläskfilén och skär i skivor. Skala och finhacka löken. Stek lök och kött i smör. Salta och peppra efter smak. Lägg över i en ugnsfast form.
Stek bananskivorna hastigt i lite smör och lägg dem på köttet.
Vispa grädden blandat med curryn tills den är halvfast. Bred ut currygrädden över köttet och bananerna. Gratinera i 20-25 minuter.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj tomaterna och lägg upp i en skål. Ta ut köttet ur ugnen och toppa med jordnötter.
Servera tillsammans med ris och tomater.
Näringsvärde: Kcal: 613,2 , Protein: 42,2 g, Fett: 23,6 g, Kolhydrater: 53,9 g
Bild:
Linnea Swärd

134,00 kr /kg

115,33 kr /kg

24,96 kr /kg

34,50 kr

19,67 kr /kg

71,90 kr /kg

143,80 kr /kg

1 014,71 kr /kg

129,00 kr /kg

29,17 kr /kg

939,71 kr /kg
