Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Kormasås | ||
| 0,5 tsk | Garam Masala | |
| 1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
| 1 st | Koriander - färsk | |
| 1 krm | Nejlikor Hela | |
| 1 st | Kardemumma Hel | |
| 0,25 tsk | Chilipulver | |
| 1 st | Lagerblad | |
| 1 tsk | Koriander - torkad | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 dl | Vatten | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 st | Kanel Hel | |
| Kryddpasta | ||
| 2 st | Rödlök | |
| 2 msk | Smör | |
| 0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 2 st | Kardemumma Hel | |
| 0,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
| Kyckling | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 1 tsk | Färsk ingefära | |
| 0,25 tsk | Chilipulver | |
| 600 g | Färsk kycklingfilé | |
| 0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Garam Masala | |
Kyckling: Tärna kycklingfilén.
Blanda yoghurt med riven vitlök, riven ingefära, garam masala, gurkmeja, chilipulver och salt i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda om väl. Plasta kycklingen och marinera i kylen i minst 1 tim.
Kryddpasta: Skala och skiva löken och bryn den i smör på medelvärme tillsammans med kardemumma. Tillsätt cashewnötter när löken är gyllene och mjuk. Blanda om och häll över blandningen i en matberedare/blender. Tillsätt yoghurt och mixa till en slät pasta.
Kormasås: Tillsätt nytt smör i pannan och lägg i lagerblad, kryddnejlikor, kanelstång, kardemumma och finhackad chili. Fräs samman kryddor och chili och tillsätt den marinerade kycklingen, kryddpastan, vatten, garam masala, koriander och chilipulver.
Låt kycklingen puttra under lock på medelvärme i ca 15 min.
Smaka av grytan med salt och strö över färsk koriander. Servera med ris och naan bröd att doppa i såsen.
Bild:
Nurlan Emir

1 150,00 kr /kg

238,00 kr /kg

269,50 kr /kg

1 366,67 kr /kg

1 887,78 kr /kg

1 043,18 kr /kg

30,00 kr /kg

44,50 kr /kg

298,67 kr /kg

299,00 kr /kg

215,00 kr /kg

779,27 kr /kg

3 737,50 kr /kg

998,21 kr /kg

29,17 kr /kg

137,90 kr /kg

953,13 kr /kg

217,27 kr /kg



