Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Olivolja | |
1,5 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Köp hem | ||
400 g | Penne | |
4 dl | Creme Fraiche - Parmesan & Vitlök | |
400 g | Pastasås Basilika | |
400 g | Kycklingfärs | |
190 g | Pesto Grön |
Värm ugnen till 200 grader.
Koka pastan i saltat vatten med 2 min kortare koktid än anvisningen på förpackningen.
Skala och finhacka lök.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen genomstekt. Tillsätt lök och stek i ytterligare några minuter. Tillsätt salt, peppar, pastasås och 1 dl vatten och låt såsen puttra i 5 min.
Vispa samman creme fraiche, pesto och 0,5 dl vatten i en bunke.
Sila av pastavattnet.
Varva pestosås, pasta och kycklingfärssås i tre lager i en ugnsfast form. Avsluta med pestosås. Gratinera pastagratängen i ugnen i ca 20 min. Servera gärna med en god sallad.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Pesto Alla Genovese Krämig Zeta