Gå vidare till huvudinnehåll
Pastagratäng med kyckling och pesto
Mari Bergman

Pastagratäng med kyckling och pesto

45 minEnkelt
226,80 kr
4 portioner 55,73 kr per portion
Pastagratäng på endast fem huvudingredienser som till stor del sköter sig själv i ugnen. Perfekt vardagsmiddag! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 mskOlivolja
1,5 dlVatten
1 stGul lök
1 tskSalt
2 krmSvartpeppar Malen
Köp hem
400 gPenne
4 dlCreme Fraiche - Parmesan & Vitlök
400 gPastasås Basilika
400 gKycklingfärs
190 gPesto Grön
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Koka pastan i saltat vatten med 2 min kortare koktid än anvisningen på förpackningen.

3

Skala och finhacka lök.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen genomstekt. Tillsätt lök och stek i ytterligare några minuter. Tillsätt salt, peppar, pastasås och 1 dl vatten och låt såsen puttra i 5 min.

5

Vispa samman creme fraiche, pesto och 0,5 dl vatten i en bunke.

6

Sila av pastavattnet.

7

Varva pestosås, pasta och kycklingfärssås i tre lager i en ugnsfast form. Avsluta med pestosås. Gratinera pastagratängen i ugnen i ca 20 min. Servera gärna med en god sallad.

Bild:

Nurlan Emir