Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Korvpanna | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 st | Vitlök | |
| 600 g | Falukorv | |
| 200 g | Vanliga morötter | |
| 3 msk | Tomatpuré | |
| 2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
| 1 krm | Salt | |
| Tillbehör | ||
| 3,5 dl | Basmatiris | |
| 250 g | Haricot Verts | |
| 1 krm | Salt | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till haricots vertsen.
Korvpanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.
Tillbehör: Förväll haricots vertsen någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör.
Servera korvpannan med ris och smörslungade haricots verts. Smaklig måltid!
Näringsvärde per portion: 790 Kcal 21g protein 50g fett 55g fett
Bild:
Linnea Swärd

19,67 kr /kg

217,27 kr /kg

49,94 kr /kg

13,95 kr /kg

53,90 kr /l

193,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

33,95 kr

34,50 kr

119,75 kr /kg

29,17 kr /kg

59,95 kr /kg




