Nasi Goreng - malaysisk pyttipanna

Nasi Goreng - malaysisk pyttipanna

30 minEnkelt
454,55 kr
4 portioner32,11 kr per portion
Nasi Goreng är en malaysisk maträtt som oftast innehåller ris, grönsaker och kyckling.

100 gFärsk kycklingfilé
3 mskMat & Bak Smör
0,5 stVitkål
4 stÄgg
3 mskJapansk soja
0,5 tskSalt Fint
2 dlGröna Ärtor
2 mskRöd Currypasta
2 stRödlök
100 gRäkor Skalade
1 stGul Paprika
2 dlLångkornigt Ris
Instruktioner
1

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen i tärningar och stek färdig på medelvärme, alternativt använd kycklingrester som blivit över från annan måltid.

2

Bryn currypastan i smör över medelhög värme i 2–3 minuter.

3

Tillsätt skivad/hackad rödlök och kål, fortsätt fräsa så att grönsakerna får lite färg.

4

Tillsätt skivad paprika och stekt, hackad kyckling (alt fläskkött eller biff) och fortsätt fräsa i 2–3 minuter.

5

Rör ner kokt varmt ris, ärtor och sojasås.

6

Stek äggen i rapsolja.

7

Smaka av risblandningen med salt och eventuellt mer sojasås.

8

Toppa med räkor och stekta ägg.

Receptet kommer ur boken "Mitt barn äter allt" och är skriven av Niklas Ekstedt och Christian Daun. Boken ges ut av Ordfront förlag och är fotograferad av Ulrika Pousette.

Bild:

Ulrika Pousette