Gå vidare till huvudinnehåll
Ängamat med osttoast

Ängamat med osttoast

20 minEnkelt
233,20 kr
4 portioner 22,18 kr per portion
Gott och enkelt med frysta sommargrönsaker

Soppa
600 gGrönsaksblandningar
1 lVatten
3 mskVetemjöl
0,5 dlPersilja
3 stGrönsaksbuljong
2,5 dlMatlagningsgrädde
Osttoast
100 gEmmentalerost
0,8 stFormfranska
2 mskDijonsenap
Instruktioner
1

Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Tillsätt grönsakerna och sjud under lock ca 5 min. Blanda lite av grädden med mjölet och vispa i grytan. Tillsätt resten av grädden och låt soppan koka ytterligare ca 5 min. Hacka persiljan och blanda ner i soppan.

2

Fördela osten på hälften av brödskivorna. Bred resten av bröden med senapen. Lägg ihop bröden två och två. Grilla dem i smörgåsgrill tills de fått fin färg. Skär de dubbla mackorna mitt itu till trekanter.

3

Servera soppan med nygrillade toast.

Ca 430 kcal per portion: 12 g fett • 21 g protein • 47 g kolhydrater