Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Från ditt skafferi | ||
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 msk | Vitvinsvinäger | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 1 msk | Fiskfond | |
| Köp hem | ||
| 100 g | Salladslök | |
| 400 g | Laxfilé Fryst | |
| 65 g | Färsk bladspenat | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 100 g | Soltorkade Tomater | |
Skär laxfilén i 8 st kuber. Krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn laxbitarna hastigt runt om så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur laxbitarna och lägg på en tallrik.
Skala och riv vitlök. Fräs vitlöken mjuk i lite ny olja i stekpannan. Tillsätt grädde, fiskfond och vitvinsvinäger i pannan och låt såsen sjuda i 5 min.
Sila av oljan från de soltorkade tomaterna. Skölj och finstrimla salladslöken. Tillsätt soltorkade tomater, hälften av salladslöken och spenat i gräddsåsen. Späd med vatten om såsen känns för tjock och låt puttra i 2 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg laxbitarna i såsen och låt de puttra i såsen i 2 min. Strö över resten av salladslöken.
Servera laxen med ris, kokt gryn eller potatis.
Bild:
Sam Britz

95,60 kr /kg

199,88 kr /kg

1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
337,69 kr /kg

93,17 kr /l

225,48 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

139,80 kr /l

34,50 kr

230,56 kr /l