Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 300 g | Baguette | |
| 200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| Chiligryta | ||
| 3 g | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 1 tsk | Basilika - torkad | |
| 0,5 st | Chilipeppar Röd | |
| 1 dl | Vatten | |
| 380 g | Vita Bönor Stora | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 3 krm | Salt | |
| 380 g | Krossade Tomater | |
| 1 st | Gul lök | |
| 2 msk | Oxfond | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 0,5 st | Röd Paprika | |
Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Chiligryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilipepparn. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, köttfond och torkad basilika. Låt puttra i 5 min. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna till grytan och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden enligt brödförpackningens anvisning.
Servera köttfärsgrytan med mjukt bröd och turkisk yoghurt.
Näringsvärde: 791 kcal, 33 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd

180,42 kr /kg

57,00 kr /kg

198,00 kr /kg

84,78 kr /kg

37,18 kr /kg

19,67 kr /kg

144,00 kr /kg

66,43 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

119,75 kr /kg

3 395,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

230,56 kr /l


