Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad Mont d’Or
Samarbete

Ugnsbakad Mont d’Or

20 minEnkelt
254,90 kr
4 portioner 52,77 kr per portion
Njut av Mont d’Or på bästa sätt! Mont d’Or, kallas också Vacherin och är en riktigt god säsongsost som tillverkas från augusti till mars. Här har vi ugnsbakat Mont d’Or så den är varm, krämig och galet god! Perfekt att dela med vänner som förrätt.
Ingredienser
350 gMont d’Or
2 klyftaVitlök, skurna i små bitar
1 mskMatlagningsvin Vitt
Instruktioner
1

Skär små snitt i osten och tryck ner små bitar av vitlök.

2

Häll över en skvätt torrt vitt vin.

3

Kläd in träformen i aluminiumfolie – låt ovansidan vara öppen.

4

Gratinera i 200 °C i 15–20 minuter, tills osten bubblar och fått gyllene yta.

5

Servera direkt ur formen med nybakat bröd.

Bild:

Gastro Import