Gå vidare till huvudinnehåll
Guld-fiskpinnar med spenat och pasta
Lantmännen

Guld-fiskpinnar med spenat och pasta

20 minMedel
221,65 kr
4 portioner 32,22 kr per portion
Bjud på färgglad Pippi-pasta med färsk spenat, körsbärstomater och härliga guldklimpar av fiskpinnar!

Pasta
350 gKlippt spaghetti
600 gFiskpinnar
30 gFärsk bladspenat, (1 näve)
150 gKörsbärstomater, (0,5 paket)
0,5 stGul lök
Gremolata
1 stBladpersilja - färsk, finhackad
1 stCitron - Eko, rivet skal
1 klyftaVitlök Vanlig, riven
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Pastan: Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

2

Värm fiskpinnarna i en form i ungen, 10-12 minuter i 225 grader.

3

Dela körsbärstomaterna.

4

Hacka lök och fräs i lite smör tills den blir mjuk och får en ljusbrun ton. Vänd ner spenaten.

5

Låt småfräsa med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.

6

Låt pastan rinna av och blanda med spenat- och lökblandningen.

7

Vänd ner tomaterna.

8

Gremolatan: Finhacka persilja.

9

Borsta och skölj citronen noga och riv enbart det gula på skalet.

10

Blanda rivet citronskal med persilja, pressad vitlök och oljan i en mixer.

11

Servera fiskpinnarna med pastan och klicka på lite gremolata.

Bild:

Lantmännen