Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 2 msk | Ljus soja | |
| 1 msk | Sesamolja | |
| 1 msk | Honung | |
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| 2 klyfta | Vitlök, finrivna | |
| 450 g | Färsk laxfilé, Korshags | |
| 3 dl | Jasminris | |
| 200 ml | Kokosmjölk | |
| 1 dl | Riven kokos, rostad | |
| 1 st | Gurka | |
| 200 g | Rädisor | |
| 2 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 2 tsk | Färsk ingefära, riven | |
| 3 st | Salladslök | |
| 1 dl | Koriander - färsk | |
| 1 tsk | Salt | |
Sätt ugnen på 150°C varmluft.
Blanda soja, sesamolja, honung, chiliflakes och vitlök till en marinad. Lägg laxen i en ugnsform och häll över marinaden. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills genomlagad.
Koka upp riset med 3 dl vatten, kokosmjölk och 1 krm salt. Sjud på låg värme 10 min. Ta från värmen och låt stå med lock på i 10 min. Rör i kokosflingorna.
Skala och skär gurkan i bitar, skiva rädisorna tunt. Blanda med vinäger och ingefära, smaka av med salt.
Skiva salladslöken tunt och strö över laxen tillsammans med koriandern.
Servera laxen med riset och gurksalladen.
Bild:
Korshags

426,33 kr /l

246,33 kr /l

217,27 kr /kg

199,00 kr

75,80 kr /l

107,50 kr /kg

62,78 kr /kg

56,30 kr /kg

139,75 kr /kg

95,60 kr /kg

269,50 kr /kg

111,90 kr /kg

37,95 kr

39,95 kr /kg

139,80 kr /l

29,17 kr /kg