Italiensk tomatsoppa med mozzarellafyllda quesadillas
Mari Bergman

Italiensk tomatsoppa med mozzarellafyllda quesadillas

30 minEnkelt
228,70 kr
4 portioner30,15 kr per portion
En smakrik vegetarisk tomatsoppa med ostfyllda tortilla.

Soppa
2 mskTomatpuré
3 dlVatten
1 mskBalsamvinäger
1 mskGrönsaksbuljong Eko
1 tskBasilika - torkad
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
50 gSoltorkade Tomater
1 stGul lök
1 krmChiliflakes
800 gKörsbärstomater Konserverade
Quesadillas
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
125 gMozzarellaost
1 mskMat & Bak Smör
50 gSoltorkade Tomater
0,25 tskBasilika - torkad
200 gTortilla - Små
Instruktioner
1

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök.

2

Hetta upp lite av oljan från de soltorkade tomaterna i en kastrull och fräs lök, vitlök och torkad basilika utan att de tar färg på medelvärme. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs runt under omrörning ca 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, soltorkade tomater, buljong, chiliflakes och vatten.

3

Låt soppan sjuda på svag värme i ca 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.

4

Skär mozzarellan i tunna skivor och finhacka de soltorkade tomaterna. Fördela soltorkade tomater och mozzarellaskivorna på hälften av tortillabröden. Krydda med basilika och lite svartpeppar. Lägg de resterande tortillabröden över som ett lock och tryck ihop ordentligt.

5

Hetta upp en stekpanna på medelvärme med lite smör och olja. Stek tortillabröden gyllenbruna på båda sidor. Skär dem i trekanter och servera till soppan.

Näringsvärde: 524 KCAL, 16 G PROTEIN, 24 G FETT, 54 G KOLHYDRATER

Bild:

Nurlan Emir