Italiensk bön- och linsgryta
Mari Bergman

Italiensk bön- och linsgryta

30 minEnkelt
150,65 kr
4 portioner24,89 kr per portion
En klassisk italiensk gryta som passar perfekt när det är lite kyligt ute. Vegetariskt när det är som bäst.

Tillbehör
3 dlLångkornigt Ris
Bön- och linsgryta
1 stFänkål Färsk
1,5 mskPaprikakrydda
1 krmSvartpeppar Malen
250 gVanliga morötter
1 tskTimjan - torkad
380 gKrossade Tomater
1 stRödlök
2 mskTomatpuré
1 tskTorkad oregano
1 krmSalt Fint
380 gBlandade bönor
1 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
285 gGröna Linser Förkokta
1 mskBalsamvinäger
1 stPersilja - färsk
1 mskGrönsaksbuljong
3 mskOlivolja
Instruktioner
1

Bön- och linsgryta: Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skala och tärna morötterna och skölj och grovhacka fänkålen.

2

Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs grönsakerna ca 2-3 min. Tillsätt rökt paprikapulver, oregano, timjan, tomatpuré och balsamvinäger och fräs i ca 15 sek under omrörning. Tillsätt vatten, krossade tomater och buljong och låt grytan puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.

3

Tillbehör: Koka ris eller gryn enligt anvisning på förpackningen.

4

Bön- och linsgryta: Sila av linser och bönor och spola i kallt vatten. Tillsätt dem till grytan och smaka av med salt och peppar. Skölj och grovhacka persiljan och blanda i strax innan servering.

Servera grytan med nykokt ris eller gryn.

Styling och

Näringsvärde: 521 kcal, 19 g protein, 11 g fett, 78 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell