Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Ostronskivling | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Hel | |
1 msk | Spiskummin | |
0,5 msk | Rökt paprikapulver | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
0,5 tsk | Koriander - torkad | |
1 tsk | Lökpulver | |
2 krm | Cayennepeppar | |
0,5 krm | Kanel Malen | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 st | Citron - Eko | |
1 msk | Honung Flytande, eller agavesirap |
Skala och riv vitlök och blanda i en skål tillsammans med salt, svartpeppar, spiskummin, rökt paprikapulver, oregano, koriander, lökpulver, cayennepeppar, kanel, olivolja, citronsaft och honung (byt honungen mot agavesirap för veganskt alternativ). Blanda om och lägg ner ostronskivlingen. Låt svampen marinera i ca 1 timme.
På grillen: Ta fram ett tjockt stålspett och ugnsfolie. Trä svampen tätt på spettet.
Börja med att grilla svampen runt om på alla sidor så att den får en fin grillyta. Lägg sedan spettet i två stycken ugnsfolieark och förslut. Låt foliepaketet ligga på indirekt värme i ca 30 minuter. Vänd foliepaketet efter halva tiden.
I ugn: Värm ugnen till 180 grader.
Skär en stor potatis på mitten och placera den med snittytan ner i en ugnsfast form. Ta fram ett tjockt träspett/stålspett och sätt ner i potatisen så att spettet står stadigt. Trä svampen tätt på spettet.
Sätt in formen med spettet längst ner i ugnen och grilla i ca 50 min. Ös gärna kryddoljan som bildas i formen över svampen efter halva tiden.
Ställ spettet på en skärbräda och skär den grillade svampen i skivor uppifrån och ner.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel