Gå vidare till huvudinnehåll
Thailändsk fisksoppa
Hemmakock

Thailändsk fisksoppa

45 minEnkelt
389,60 kr
4 portioner57,92 kr per portion
Thailändsk fisksoppa

400 gFiskgrytbitar
0,5 tskSalt Fint
400 gKokosmjölk
3 stSchalottenlök
70 gMorötter
5 gFärsk ingefära
100 gSugarsnaps
1 mskFisksås - Asiatisk
0,5 tskGrön Currypasta
150 gRisnudlar
1 stRöd Paprika
Instruktioner
1

Sätt på riset om du vill ha ris till eller koka upp vatten till nudlarna. Koka enligt anvisningarna på paketet.

2

Skala löken och morötterna. Hacka löken i tunna skivor. Dela paprikan mitt itu, ta bort frön och stjälk och skär den i strimlor. Häll lite av kokosmjölken i en kastrull, vispa ner currypastan och häll i resten av kokosmjölken, låt den koka upp.

3

Lägg i lök, morot, paprika riven ingefära, salt och fisksåsen och låt puttra i kokosmjölken i 5 minuter. Skär laxfilen i tärningar som är ca 2x2 cm stora. Lägg fisken och sugarsnaps i soppan och låt dem koka i ytterligare fem minuter. Servera med ris eller nudlar vid sidan om.

(Om du gör soppan med fiskbullar räcker det om de kokar med i soppan cirka 1-2 minuter.)