Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 250 g | Broccoli Färsk | |
| 0,5 st | Zucchini | |
| 145 g | Soltorkade Tomater | |
| 1 tsk | Smör | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Rödlök | |
| 1,5 dl | Vispgrädde | |
| 650 g | Kyckling Minutfilé | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Vatten | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 msk | Kycklingfond | |
| 4 msk | Pesto Grön | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
Kycklinggryta: Skala och hacka löken och finhacka vitlöken. Skär soltorkade tomater, zucchini, broccoli och paprika i mindre bitar. Hetta upp en stor gryta med olivolja och stek allting i några minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek några minuter i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar efter smak och lägg ner i grytan.
Tillsätt pesto, kycklingfond och vatten och koka ihop några minuter.
Tillsätt grädde och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter. Servera med färsk hackad basilika på toppen.
Näringsvärde: 545 kcal, 38 g protein, 40 g fett, 9 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

67,80 kr /kg

43,17 kr /kg

225,48 kr /kg

30,00 kr /kg

34,50 kr

160,83 kr /kg

179,67 kr /kg

66,43 kr /kg

210,26 kr /kg

129,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

1 014,71 kr /kg

230,56 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg
