Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri prinsesstårta
Kokbok

Glutenfri prinsesstårta

1 tEnkelt
418,75 kr
8 portioner28,72 kr per portion
Välj att baka härliga "stubbar" som man finner på de flesta konditorier eller baka en klassisk prinsesstårta i all sin prakt.

Montering
2 mskKokosfett
500 gVispgrädde
1,5 mskFlorsocker
150 gHallonsylt
500 gMarsipan
Vaniljkräm
300 gVispgrädde
3 stÄgg
5 mskStrösocker
2 tskVaniljsocker
3 mskMajsstärkelse
Tårtbotten
150 gPotatismjöl
1 stBakplåtspapper
180 gStrösocker
4 stÄgg
Instruktioner
1

Tårtbotten

• Värm ugnen till 175 grader.

• Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar 5–7 minuter.

• Blanda i potatismjöl och bakpulver och vispa någon minut till.

• Klä formen med bakplåtspapper och häll i smeten.

• Grädda i 35–40 minuter.

Vaniljkräm

• Knäck äggen och separera gulan från vitan, det är bara äggulan som ska användas till vår vaniljkräm

• Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Se upp så att krämen inte blir för varm, den får inte koka, då finns det risk att den skär sig.

• Låt den svalna något och smaksätt med vaniljsockret.

Montering

• Dela tårtbottnen i tre delar.

• Bred vaniljkrämen på det första lagret.

• Lägg på den andra bottnen och bred över hallonsylt.

• Lägg på den tredje bottnen.

• Vispa grädden.

• Täck sidorna och toppen med den vispade grädden, tunt på kanterna och kupolformat överst.

• Kavla marsipanen tunt i kokosfett.

• Täck längden med marsipanen.

• Pudra över florsocker

• Skär eventuellt upp längden i 8 st bakelser