Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Montering | ||
2 msk | Kokosfett | |
500 g | Vispgrädde | |
1,5 msk | Florsocker | |
150 g | Hallonsylt | |
500 g | Marsipan | |
Vaniljkräm | ||
300 g | Vispgrädde | |
3 st | Ägg | |
5 msk | Strösocker | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
3 msk | Majsstärkelse | |
Tårtbotten | ||
150 g | Potatismjöl | |
1 st | Bakplåtspapper | |
180 g | Strösocker | |
4 st | Ägg |
Tårtbotten: Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar 5–7 minuter.
Blanda i potatismjöl och bakpulver och vispa någon minut till. Klä formen med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 35–40 minuter.
Vaniljkräm: Knäck äggen och separera gulan från vitan, det är bara äggulan som ska användas till vår vaniljkräm
Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Se upp så att krämen inte blir för varm, den får inte koka, då finns det risk att den skär sig. Låt den svalna något och smaksätt med vaniljsockret.
Montering: Dela tårtbottnen i tre delar. Bred vaniljkrämen på det första lagret.
Lägg på den andra bottnen och bred över hallonsylt. Lägg på den tredje bottnen.
Vispa grädden. Täck sidorna och toppen med den vispade grädden, tunt på kanterna och kupolformat överst.
Kavla marsipanen tunt i kokosfett. Täck längden med marsipanen. Pudra över florsocker.
Skär eventuellt upp längden i 8 st bakelser
1 Kokosolja Kallpressad EKO 500ml Clean Eating
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado