Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Montering | ||
2 msk | Kokosfett | |
500 g | Vispgrädde | |
1,5 msk | Florsocker | |
150 g | Hallonsylt | |
500 g | Marsipan | |
Vaniljkräm | ||
300 g | Vispgrädde | |
3 st | Ägg | |
5 msk | Strösocker | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
3 msk | Majsstärkelse | |
Tårtbotten | ||
150 g | Potatismjöl | |
1 st | Bakplåtspapper | |
180 g | Strösocker | |
4 st | Ägg |
Tårtbotten
• Värm ugnen till 175 grader.
• Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar 5–7 minuter.
• Blanda i potatismjöl och bakpulver och vispa någon minut till.
• Klä formen med bakplåtspapper och häll i smeten.
• Grädda i 35–40 minuter.
Vaniljkräm
• Knäck äggen och separera gulan från vitan, det är bara äggulan som ska användas till vår vaniljkräm
• Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Se upp så att krämen inte blir för varm, den får inte koka, då finns det risk att den skär sig.
• Låt den svalna något och smaksätt med vaniljsockret.
Montering
• Dela tårtbottnen i tre delar.
• Bred vaniljkrämen på det första lagret.
• Lägg på den andra bottnen och bred över hallonsylt.
• Lägg på den tredje bottnen.
• Vispa grädden.
• Täck sidorna och toppen med den vispade grädden, tunt på kanterna och kupolformat överst.
• Kavla marsipanen tunt i kokosfett.
• Täck längden med marsipanen.
• Pudra över florsocker
• Skär eventuellt upp längden i 8 st bakelser
1 Kokosolja Kallpressad EKO 500ml Clean Eating
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado