Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1 msk | Kycklingfond | |
| 2 tsk | Curry | |
| 2 krm | Salt | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
| Köp hem | ||
| 1,3 kg | Kycklingben Färska | |
| 65 g | Färsk bladspenat | |
| 2 dl | Basmatiris | |
| 3 msk | Tomatpuré | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg spenat och kycklingben i en ugnsfast form.
Mixa ihop grädde, kycklingfond, tomatpuré, curry, chiliflakes och salt i en matberedare/blender. Häll blandningen över kycklingklubborna. Gratinera kycklingen i ca 35-40 min. Kolla med en gaffel att kycklingen är helt klar innan servering.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Servera kycklingen med ris och gärna en sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 606 kcal, 32 g protein, 29 g fett, 53 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

1 Kycklingben Marinerade Grill
76,11 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

69,00 kr /l

230,56 kr /l

31,95 kr

29,17 kr /kg

37,95 kr

59,95 kr /kg

119,75 kr /kg
