Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri Gnocchi
Kokbok

Glutenfri Gnocchi

1 t 30 minEnkelt
65,90 kr
4 portioner3,05 kr per portion
Klassisk italiensk gnocchi äts som en förrätt. Vi föreslår att du avnjuter den med smörstekt salvia.

1 krmSalt Fint
50 gMajsmjöl
500 gPotatis Mjölig
100 gPotatismjöl
Instruktioner
1

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa eller mosa potatisen och låt den svalna något.

2

Blanda potatisen med majsmjöl, potatismjöl och salt till en deg. Låt degen vila i 15 minuter.

3

Rulla till längder och skiva i 1/2 cm tjocka skivor. Eller ta teskedsstora bitar av degen och forma till runda bollar eller avlånga bitar.

4

Tryck till varje bit lätt med en gaffel och koka i saltat vatten. När gnocchin flyter upp till ytan är den klar.

5

Servera gärna som en förrätt med smörstekt salvia och smält smör.

Bild:

Christina Sundien