Brysselkex
Carina Hejde

Brysselkex

30 minEnkelt
24,95 kr
1 portion0,82 kr per portion
En klassisk småkaka som är lätt att göra och underbar att äta. Perfekt till fikat eller kalaset. Receptet ger ca 30 kakor och kakorna går utmärkt att frysa in.

Garnering
1 dlStrösocker
1 krmHushållsfärg Röd
Deg
1 mskVaniljsocker
200 gMat & Bak Smör
5 dlVetemjöl
1 dlStrösocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram smöret så att det blir rumstempererat.

2

Garnering: Blanda socker och röd hushållsfärg i en plastpåse. Sprid sedan ut sockret på en skärbräda.

3

Deg: Tärna det rumstempererade smöret och blanda med socker i en bunke. Vispa ihop med en elvisp.

4

Tillsätt vetemjölk och vaniljsocker till smörblandningen och arbeta ihop till en deg.

5

Dela degen i två bitar och forma till två rullar som är ca 4 cm i diameter.

6

Rulla degrullarna i det färgade sockret och låt rullarna ligga i kylen en stund.

7

Skär degrullarna i 1 cm breda skivor och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

8

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt sedan kakorna svalna.

Bild:

Nurlan Emir