Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rostad blomkål och kikärtor | ||
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
30 g | Mandlar | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Blomkål Färsk | |
390 g | Kikärtor | |
Avokadodipp | ||
0,5 st | Citron | |
1 st | Avokado | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
35 g | Salladsmix | |
350 g | Libabröd | |
75 g | Fetaost | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Mynta - färsk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostad blomkål och kikärtor: Skär blomkålen i buketter. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
Blanda ihop blomkålsbuketter, kikärtor, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja i en ugnsfast form. Klicka över smör och rosta i ugn i 20 min.
Avokadodipp: Mixa ihop avokadokött, yoghurt och 1-2 tsk citronsaft med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj sallad och skölj och tärna gurka. Värm bröden i 1 min i ugnen strax innan servering.
Montering: Lägg sallad i botten av varje bröd. Fyll på med rostad blomkål och kikärtor samt avokadodipp. Toppa med smulad fetaost, hackade mandlar och myntablad. Vik ihop och ät.
Näringsvärde: 712 kcal. 23 g protein, 32 g fett, 70 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
2 Tunnbröd Vitt 4-p 340g Liba Bröd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana