Gå vidare till huvudinnehåll
Chokladfondant med hallon- och balsamicocoulis
Linnea Swärd

Chokladfondant med hallon- och balsamicocoulis

30 minEnkelt
210,80 kr
4 portioner 29,70 kr per portion
Fantastiskt lyxig och mäktig dessert som imponerar på alla.

Chokladfondant
100 gSmör
3 stÄgg
150 gMörk chokladkaka
0,5 dlStrösocker
Servera med
400 gVaniljglass
Halloncoulis
3 mskStrösocker
4 mskBalsamvinäger
200 gHallon
Instruktioner
1

Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.

2

Separera 2/3 av äggens gulor och vispa ihop med resterande ägg, samt socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i smorda portionsformar eller ugnsfasta glas. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.

3

Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant (se tipset ovan).

4

Halloncoulis: Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt puttra ihop till en sås. Sila eventuellt.

Tippa fondanten försiktigt upp och ner eller servera i formarna. Häll över halloncoulis och toppa med glass.