Chokladvåfflor med röda bär och lättvispad grädde
Carina Hejde

Chokladvåfflor med röda bär och lättvispad grädde

30 minEnkelt
174,75 kr
6 portioner20,48 kr per portion
Ljuvliga våfflor med smak av choklad som serveras med färska bär och grädde. Om du har ett våffeljärn i teflon behöver du inte smörja järnet innan gräddning av våfflorna. Receptet räcker till 6-8 våfflor. Fler våffelrecept: Våfflor med räkor

Våfflor
1 krmSalt Fint
75 gMat & Bak Smör
4 dlMjölk
80 gMörk chokladkaka
3,5 dlVetemjöl
2 tskBakpulver
Topping
250 gJordgubbar Färska
125 gRöda Vinbär
125 gHallon Färska
3 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Våfflor: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet.

2

Smält smör och ta av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ut i smöret tills all choklad smält. Häll chokladsmöret i våffelsmeten.

3

Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar.

4

Topping: Skär jordgubbar i skivor. Vispa grädde.

5

Servera våfflorna med lättvispad grädde, färska bär och pudra över lite florsocker.

Bild:

Nurlan Emir