Gå vidare till huvudinnehåll
Lammkorv med ajvar och fetaost
Mia Troberg

Lammkorv med ajvar och fetaost

30 minEnkelt
275,55 kr
4 portioner48,80 kr per portion
Gör extra mycket bönsallad. Den passar fint som tillbehör till annan mat eller i en sallad. Välj en lammkorv med högt innehåll av kött.

Tillbehör
3 dlBulgur
Korv
500 gLammkorv
100 gFetaost
1,5 dlAjvar
Bönsallad
2 mskRödvinsvinäger
2 mskOlivolja
370 gBlandade bönor
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
1 stRöd Paprika
1 mskFrysta provencalska örter
1 stGrön Paprika
200 gVanliga Tomater
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop ajvar relish med smulad fetaost i en skål. Skär ett snitt på längden i varje korv och fyll med röran. Gratinera i en ugnsfast form i ca 20 minuter.

3

Koka gryn enligt anvisning på paketet.

4

Skölj och skär paprikor och tomat i bitar. Lägg i en skål och tillsätt sköljda bönor. Pressa i vitlök och tillsätt örter, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Servera korven med bönsallad och nykokt gryn.

Näringsvärde: 636 KCAL 39 G PROTEIN 30 G FETT 50 G KOLHYDRATER

Bild:

Malou Fickling