Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Räkor | |
4 klyfta | Vitlök | |
1 st | Lime | |
1 st | Chili | |
200 g | Baguette | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Sambal Oelek | |
2 dl | Olivolja |
Skala räkorna och lägg på papper. Finhacka chilin, vitlöken och persiljan. Stek chilin (smaka chilin innan, det kan skilja sig väldigt mycket i styrka) och vitlöken i oljan tillsammans med sambal oelek några minuter. Höj sedan värmen och slå på räkorna och salta, räkorna ska bara vändas runt snabbt för att undvika att de blir sega, ta sedan bort pannan från plattan, pressa lime över och rör ner persiljan. Servera med gott bröd som ni bryter och doppar.
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini