Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köp hem | ||
| 1 st | Citron - Eko | |
| 500 g | Flankstek | |
| 900 g | Delikatesspotatis | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 1 st | Basilika - färsk | |
| Från ditt skafferi | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 4 krm | Svartpeppar | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 msk | Smör | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
| 5 msk | Olivolja | |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram köttet så att det blir rumsvarmt.
Skölj potatisen. Blanda potatisen med 1 msk olja och salt efter smak på en plåt. Rosta i ugnen i ca 40 min.
Mixa samman basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, 3 msk olivolja, chiliflakes, rivet citronskal och citronsaft till en röra. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar runt om. Stek köttet i en het grillpanna/stekpanna i 1 msk olivolja och 2 msk smör ca 2-3 min/sida. Sänk sedan värmen och låt den steka klart på medelvärme. När flanksteken är ca 56-58 grader i mitten är den klar.
Lägg flanksteken i aluminiumfolie och låt den vila i 5-10 min.
Det går även bra att grilla flanksteken på utegrillen.
Skär köttet tvärs över fibrerna. Toppa köttet med chimichurrin.
Lägg upp den rostade färskpotatisen i en skål.
Servera flanksteken med chimichurri, rostad färskpotatis och gärna en sallad vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir

55,94 kr /kg

306,00 kr /kg

24,39 kr /kg

21,95 kr /st

179,67 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

137,90 kr /kg

1 355,36 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l