Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Grönsaker | ||
| 250 g | Sparris Färsk | |
| 500 g | Bondbönor | |
| 1 g | Smör | |
| Till servering | ||
| 0,5 dl | Parmesanost | |
| Polenta | ||
| 1 dl | Parmesanost | |
| 25 g | Smör | |
| 1,5 dl | Polenta | |
| 6 dl | Vatten | |
| 0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Tryffelolja | |
| 1 msk | Grönsaksfond | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 dl | Standardmjölk | |
Förbered det gröna: plocka ur bönorna ur sina skidor. Skär bort den nedersta träiga biten på sparrisen och dela stjälkarna i ca 3 cm långa bitar. Koka upp lite lättsaltat vatten och låt bönor och sparrisbitar koka i 2 minuter, inte en sekund längre. Kyl alltsammans genast i isvatten och plocka sedan ut bönorna ur sina vita små höljen om de har några.
Koka upp vattnet med fonden. Vispa ner polentan i den kokande buljongen. Låt puttra på låg värme i 5 minuter (eller enligt anvisningarna på förpackningen), rör om lite ibland. Häll i mjölken i polentan och låt puttra i ytterligare ett par minuter. Rör ner parmesan, smör och tryffelolja, smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt och häll upp i skålar.
Fräs bönor och sparris hastigt i smöret så att de blir varma. Salta och fördela över polentan. Strö gärna över lite parmesan vid servering.
Recept ur boken "Flexitarianens kokbok - mycket grönt, lite kött" skriven av Eleonora von Essen (Tukan förlag).
Bild:
Linda Prieditis

239,80 kr /kg

57,67 kr /kg

473,00 kr /kg

85,90 kr /kg

449,50 kr /l

13,97 kr /l

145,00 kr /kg

34,50 kr

230,56 kr /l

29,17 kr /kg