Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Aubergine | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Aubergine | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| Potatissallad | ||
| 450 g | Blomkål Färsk, (1 st) | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 msk | Vit balsamvinäger | |
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
| 250 g | Sparris Färsk | |
| 50 g | Grana Padano | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Basilika - färsk | |
| 380 g | Kikärtor Kokta | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 500 g | Färskpotatis | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Aubergine: Skölj auberginen och skär den i långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök. Gnid in auberginestängerna i vitlök och olja och krydda med lite salt och peppar. Grilla i ugnen ca 15-20 min.
Potatissallad: Skölj potatisen och dela den på mitten eller i kvartar om de är stora. Koka i saltat vatten. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i ca 3 bitar. Tillsätt sparrisbitarna till potatisvattnet den sista minuten. Sila av vattnet och spola potatis och sparris i kallt vatten så att koktiden avstannar. Lägg upp i en skål.
Skölj och skiva blomkålen tunt. Skölj och skär gurkan i halvmånar och skölj och halvera tomaterna. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Blanda alltsammans med potatis och sparris.
Skölj och finhacka gräslök och basilika och tillsätt i skålen. Tillsätt olja, balsamvinäger samt salt och peppar efter smak. Riv grana padano grovt och tillsätt till salladen.
Servera potatissalladen med grillad aubergine.
Näringsvärde: 508 Kcal, 21 g Protein, 23 g Fett, 48 g Kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

61,64 kr /kg

38,95 kr

21,95 kr /st

239,80 kr /kg

317,50 kr /kg

179,67 kr /kg

50,00 kr /kg

99,80 kr /kg

62,78 kr /kg

1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
22,17 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

187,80 kr /l