Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Potatis | ||
| 2 msk | Smör | |
| 1 krm | Salt | |
| 700 g | Potatis | |
| Fisk | ||
| 2 msk | Smör | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 600 g | Rödspättafile | |
| Tillbehör | ||
| 250 g | Edamamebönor | |
| 1 krm | Salt | |
| Persiljeyoghurt | ||
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,25 tsk | Vitvinsvinäger | |
Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är mjuk.
Persiljeyoghurt: Blanda yoghurt med sköljd finhackad persilja, honung och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Fisk: Salta och peppra spättafiléerna efter smak. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull till sojabönorna. Värm sojabönorna i ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp dem i en skål.
Potatis: Sila av potatisvattnet och lägg upp potatisen på ett fat. Tillsätt smör och krossa lite lätt med en gaffel. Servera fisken med krossad potatis, persiljeyoghurt och sojabönor.
Näringsvärde: 583 kcal. 45 g protein, 20 g fett, 48 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

24,39 kr /kg

478,00 kr /kg

79,80 kr /kg

21,95 kr /st

44,50 kr /kg

72,50 kr

29,17 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

111,90 kr /kg

139,80 kr /l