Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
65 g | Salladsmix | |
1 msk | Olivolja | |
2 tsk | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
1 st | Fänkål Färsk | |
Blomkål | ||
50 g | Smör | |
450 g | Blomkål Färsk | |
1 st | Aluminiumfolie | |
50 g | Sötmandel Hel | |
1 st | Persilja - färsk | |
50 g | Parmesanost | |
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Salt | |
Kyckling | ||
850 g | Kyckling Steak |
Blomkål: Värm ugnen till 200 grader. Lägg det hela blomkålshuvudet på två ark aluminiumfolie. Krydda med salt och peppar och lägg ett lager av smör runt om hela toppen av blomkålen. Förslut foliet runt blomkålshuvudet och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Riv osten, finhacka mandlar och persilja. Blanda i en skål.
Kyckling: Grilla kyckling steaken ca 5 min/ sida eller tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta.
Sallad: Skär fänkålen i 4 bitar. Pensla med lite olja och grilla på grillen runt om så att de får en fin grillyta och blir lite mjuka.
Blomkål: Ta ut den rostade blomkålen och dela den i 4 bitar. Lägg upp blomkålen på ett stort fat och häll över det smälta smöret som är kvar i foliepaketet över blomkålen. Toppa med den rivna osten, persiljan och hackade mandlar. Lägg sallad och den grillade fänkålen vid sidan om och ringla över olja och balsamvinäger. Krydda med lite salt.
Servera kyckling steaken tillsammans med blomkål och sallad.
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria