Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kakor | ||
1 dl | Riven kokos | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
0,5 dl | Strösocker | |
Chokladsmör | ||
75 g | Smör | |
1 st | Ägg | |
125 g | Mörk chokladkaka | |
2,5 dl | Florsocker | |
Garnering | ||
200 g | Jordgubbar |
Chokladsmör: Finhacka chokladen och smält i en bunke över vattenbad eller i mikro.
Tärna smöret och vispa ihop med florsocker och ägg. Blanda i chokladen och låt svalna.
Foto: Linnea Swärd & Sanna Livijn Wexell
Kokoskaka: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Skär smöret i små bitar och arbeta snabbt in med mjölblandningen till en fast deg.
Dela degen i tio delar (som bilden), eller 20 mindre och rulla till kulor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite. Kakorna smälter ut på plåten.
Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter tills kakorna börjar bli gyllenbruna.
Ta ut och låt svalna något. Bred på chokladsmör och garnera med jordgubbar.
Bild:
Linnea Swärd & Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Jordgubbar Frysta 750g Magnihill