Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Kakor | ||
| 1 dl | Riven kokos | |
| 1,5 dl | Vetemjöl | |
| 100 g | Smör | |
| 0,5 dl | Strösocker | |
| Chokladsmör | ||
| 75 g | Smör | |
| 1 st | Ägg | |
| 125 g | Mörk chokladkaka | |
| 2,5 dl | Florsocker | |
| Garnering | ||
| 200 g | Jordgubbar | |
Chokladsmör: Finhacka chokladen och smält i en bunke över vattenbad eller i mikro.
Tärna smöret och vispa ihop med florsocker och ägg. Blanda i chokladen och låt svalna.
Foto: Linnea Swärd & Sanna Livijn Wexell
Kokoskaka: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Skär smöret i små bitar och arbeta snabbt in med mjölblandningen till en fast deg.
Dela degen i tio delar (som bilden), eller 20 mindre och rulla till kulor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite. Kakorna smälter ut på plåten.
Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter tills kakorna börjar bli gyllenbruna.
Ta ut och låt svalna något. Bred på chokladsmör och garnera med jordgubbar.
Bild:
Linnea Swärd & Sanna Livijn Wexell

107,50 kr /kg

4,20 kr /st

395,60 kr /kg

56,80 kr /kg

8,98 kr /kg

145,00 kr /kg

22,50 kr /kg

35,00 kr /kg