Stekta fläskkotletter med melonsalsa och rostad potatis
Mari Bergman

Stekta fläskkotletter med melonsalsa och rostad potatis

45 minEnkelt
224,80 kr
4 portioner30,36 kr per portion
Barnvänlig rätt med frisk melonsalsa som förhoppningsvis kommer falla även de allra minsta i smaken.

Kött
1 krmSvartpeppar Malen
480 gFläskkotlett
0,5 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,5 mskMat & Bak Smör
Melonsalsa
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSalt Fint
0,5 stGurka
2 stPassionsfrukt
1 stMelon Galia
Potatis
700 gPotatis Fast
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen i ca 30-40 min.

3

Melonsalsa: Skär bort skalet på melonen och gröp ur kärnorna. Tärna melonköttet smått. Skölj och tärna gurkan smått. Blanda i en skål och tillsätt passionsfruktsköttet. Skölj och finhacka basilikan och blanda ner. Krydda med en nypa salt. Ställ åt sidan till servering.

4

Kött: Värm olja och smör i en stekpanna och stek kotletterna ca 1-2 min på båda sidor på hög värme. Krydda med salt och peppar efter smak. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.

Skiva upp köttet och servera tillsammans med melonsalsa och rostad potatis.

Näringsvärde: 441 kcal, 31 g protein, 16 g fett, 41 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist