Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk zabaglione med frukt och bär
Hemmakock

Italiensk zabaglione med frukt och bär

10 minEnkelt
217,70 kr
4 portioner 27,08 kr per portion
Italiensk zabaglione med frukt och bär
Ingredienser
Till servering
100 gHallon och blåbär Fryst, (1,5 dl)
60 gJordgubbar, (0,5 dl)
0,5 kgAnanas, (0,5 st)
0,5 stGranatäpple
4 stÄgg
1 stVaniljstång
4 mskStrösocker
5 mskDessertvin
Instruktioner
1

Dela äggen och separera gulor från vitor. Vispa äggulor, socker och vanilj poröst och luftigt i en metall- eller porslinsbunke. Sätt ner bunken i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden till såsen börjar tjockna. Den får inte koka. Tillsätt Dessertvinet lite efter hand under vispningen. Servera direkt med frukt och bär.