Gå vidare till huvudinnehåll
Torsk i hummersås
Carina Hejde

Torsk i hummersås

15 minEnkelt
402,30 kr
4 portioner60,84 kr per portion
En lättlagad rätt med få ingredienser som är perfekt att laga när middagen snabbt måste stå på bordet. Gott för både stora och små! Tips, tina torsken i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar
2 dlRis
2 mskHummerfond Buljong
2 krmSalt Fint
Köp hem
600 gTorskrygg Fryst
1 stBroccoli
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 stGräslök - färsk
1 dlStandardmjölk
Instruktioner
1

Skär torskryggen i ca 3 cm breda bitar och krydda med salt och peppar.

2

Vispa ihop crème fraiche, mjölk och hummerfond i en traktörpanna.

3

Koka upp såsen och sänk sedan värmen. Lägg ner torskbitarna, lägg på locket och låt fisken sjuda i ca 5 min. Vänd fiskbitarna efter halva tiden.

4

Skär broccolin i buketter och koka broccolin i ca 2 min. Häll av vattnet och lägg upp broccolin i en skål.

5

Strö hackad gräslök över fisken i såsen och servera med kokt broccoli och t.ex. ris vid sidan av.

Näringsvärde: 527 kcal, 35 g protein, 20 g fett, 51 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir