Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb vegetarisk lasagne med pesto
Mari Bergman

Snabb vegetarisk lasagne med pesto

45 minEnkelt
236,60 kr
4 portioner44,33 kr per portion
Lättlagad vegetarisk lasagne på endast fem huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här. Se alla våra klimatberäknade recept här.

Från ditt skafferi
2 dlVatten
1 tskSalt Fint
1 stGul lök
1 mskRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
Köp hem
4 dlCreme Fraiche - Parmesan & Vitlök
400 gFärska lasagneplattor
300 gVegetarisk Färs
400 gPastasås Basilika
190 gPesto Röd
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och färs i 5 min. Krydda med salt och svartpeppar.

3

Tillsätt pastasås och 1 dl vatten och puttra ihop i 5 min.

4

Vispa samman pesto med creme fraiche och 1 dl vatten i en skål.

5

Ta fram en ugnsfast form och bred 1 dl pestosås i botten av formen. Varva sedan lasagneplattor, färssås och pestosås i 2-3 lager. Avsluta med pestosås och gratinera lasagnen i ugnen i ca 20-30 min.

Bild:

Nurlan Emir