Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
70 g | Ruccolasallat | |
0,5 st | Rödlök | |
900 g | Potatis | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
5 klyfta | Vitlök | |
1 dl | Frysta blandade örter | |
600 g | Högrev | |
150 g | Fetaost | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Olivolja |
Putsa biffen och stick många hål i den med en kniv. Biffen ska ha många hål (fickor). Gnid in med salt och svartpeppar. Blanda olivoljan med örterna, vitlöken och fetaosten. Rör till en smet.
Fyll fickorna i biffen med örtröran. Örtröran som blir över lägger man som ett täcke över biffen. Sätt i en köttermometer och ställ in biffen i ugnen på 125 grader tills köttet har nått 55-70 grader. Ta ut biffen och skiva upp den.
Serveras med potatis och gärna en enkel sallad bestående av. Ruccolasallad som blandas med rödlök i tunna skivor. Strö lite salt och svartpeppar över och blanda. Häll över balsamvinäger och därefter olivolja, blanda igen.
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
4 Frysta Italienska Örter Findus
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria