Gå vidare till huvudinnehåll
Örtgömma i biff
Hemmakock

Örtgömma i biff

1 tMedel
250,75 kr
4 portioner 41,21 kr per portion
Örtgömma i biff

Tillbehör
70 gRuccolasallat
0,5 stRödlök
900 gPotatis
1 mskBalsamvinäger
1 krmSalt
5 klyftaVitlök
1 dlFrysta blandade örter
600 gHögrev
150 gFetaost
1 krmSvartpeppar
1 dlOlivolja
Instruktioner
1

Putsa biffen och stick många hål i den med en kniv. Biffen ska ha många hål (fickor). Gnid in med salt och svartpeppar. Blanda olivoljan med örterna, vitlöken och fetaosten. Rör till en smet.

Fyll fickorna i biffen med örtröran. Örtröran som blir över lägger man som ett täcke över biffen. Sätt i en köttermometer och ställ in biffen i ugnen på 125 grader tills köttet har nått 55-70 grader. Ta ut biffen och skiva upp den.

Serveras med potatis och gärna en enkel sallad bestående av. Ruccolasallad som blandas med rödlök i tunna skivor. Strö lite salt och svartpeppar över och blanda. Häll över balsamvinäger och därefter olivolja, blanda igen.