Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 800 g | Fläskfärs | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 40 g | Smör | |
| 1 msk | Majsstärkelse | |
| 150 g | Gul lök | |
| 1 krm | Salt | |
| 100 g | Rårörda Lingon | |
| 1 tsk | Ajvar | |
| 1 msk | Piffi Allkrydda | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 170 g | Ströbröd | |
| 2 st | Ägg | |
Blanda köttfärs, ägg, finhackad lök, ströbröd, ajvar, 1 msk Vegeta i en bunke och blanda väl. Ta blandningen och forma 20 st. runda bullar stora som valnötter. Värm upp olja i en större och djupare stekpanna. Stek köttbullarna i två omgångar tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg. Köttbullarna behöver inte vändas, skaka bara pannan då och då. Ta upp köttbullarna och håll dem varma.
Sås: Stekt köttbullarna i stekpanna med smält smör, tillsätt lite vatten och majsstärkelse utspätt med lite vatten och rör om till en jämn sås. Tillsätt salt och peppar efter smak. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda en kort stund.
Servera köttbullar med tranbärssylt och potatismos.
Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com

95,90 kr /kg

19,67 kr /kg

87,80 kr /kg

82,71 kr /kg

125,83 kr /kg

4,20 kr /st

34,50 kr

145,00 kr /kg

57,38 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

44,88 kr /kg



