Gå vidare till huvudinnehåll
Raw smulpaj

Raw smulpaj

30 minEnkelt
300,80 kr
2 portioner 47,62 kr per portion
Räcker till en mindre pajform. Ett perfekt, supergott och supernyttigt mellanmål!

2 dlHavregryn
1 dlSötmandel Naturell
1 tskSalt
1 dlRiven kokos
1 mskKokosolja
8 stDadlar Färska
Förslag på fyllning
150 gHallon Färska
Instruktioner
1

Kör mandeln i matberedaren tills den är finhackad. Kärna ur dadlarna. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills allt blandat sig till en deg. Spara ¼ av degen för att smula över fyllningen och tryck ut resten av degen i en pajform, cirka 20 cm i diameter.

Fyll med färska eller tinade frysta bär och smula över kvarvarande pajdeg. För en varm variant – ställ in i torkugn eller vanlig ugn på 42 grader i 4–8 timmar.

Servera gärna med en cashewgrädde gjord på cashewnötter, vatten och honung.

Annat fyllningsförslag: 4 äpplen som körs i matberedaren tillsammans med 8 blötlagda torkade aprikoser

Bild:

Bianca Brandon-Cox