Gå vidare till huvudinnehåll
Kokospannkakor med limesyrup
Kokbok

Kokospannkakor med limesyrup

30 minEnkelt
235,70 kr
4 portioner 16,84 kr per portion
Pannkakor på kokosmjöl passar lika bra till frukost som till brunchen! Fler pannkaksrecept: Pannkakor med dinkelmjöl. Receptet kommer ur boken "Sydamerika - min matpassion" skriven av Klara Lind som vann "Sveriges Mästerkock". Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Frida Wismar.

6 stÄgg
2 mskKokosolja
1 krmSalt
1 dlMjölk
1 tskBakpulver
1 dlKokosmjöl
Limesyrup
1,5 dlVatten
150 gStrösocker
3 stLime
Instruktioner
1

Separera ner äggulorna och -vitorna i två bunkar. Vispa vitorna fast och fluffigt med elvisp.

2

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggulorna. Tillsätt mjölk och olja och vispa i 10 sekunder.

3

Vänd med hjälp av en slickepott ner lite av äggvitorna i bunken med gulor och blanda. Vänd sedan försiktigt ner resten av vitorna i omgångar tills smeten är luftig och klumpfri.

4

Hetta upp lite olja i en stekpanna på medellåg värme. Häll i smeten så att pannkakorna blir ungefär 10 cm i diameter och stek dem sedan i cirka 2 minuter på varje sida. Servera med limesyrup.

5

Limesyrup: Blanda vatten och socker i en kastrull tillsammans med zest från en och en halv lime och saften från tre.

6

Koka upp och låt reducera till sirapslik konsistens, i cirka 5 minuter.

Bild:

Frida Wismar