Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Morötter | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 klyfta | Vitlök | |
2 st | Bakpotatis | |
1 l | Grönsaksbuljong | |
0,5 krm | Saffran | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Curry | |
3 dl | Röda Linser Torkade | |
Topping | ||
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell |
Skala och riv ingefäran. Skär potatisen i tärningar, skiva morot och hacka löken, vitlöken och chilin. Fräs allt i oljan tillsammans med curry och saffran.
Tillsätt linser och fräs en minut. Häll i grönsaksbuljongen och låt koka ca 20 minuter tills morötter och potatis är mjuka. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa med crème fraiche.
Näringsvärde: Kcal: 268,7, Protein: 9,9 g, Fett, 12,8 g, Kolhydrater: 24,7 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria