Linsoppa med curry och saffran
Mia Troberg

Linsoppa med curry och saffran

30 minEnkelt
177,10 kr
4 portioner13,42 kr per portion
kryddstark och krämig linssoppa med en härlig smak av curry och saffran. Toppa gärna med en klick keso eller crème fraiche.

Soppa
0,5 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
2 stMorötter
0,5 tskSvartpeppar
0,5 stChilipeppar Röd
1 klyftaVitlök
2 stBakpotatis
1 lGrönsaksbuljong
0,5 krmSaffran
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskFärsk ingefära
1 stGul lök
1 mskCurry
3 dlRöda Linser Torkade
Topping
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Skala och riv ingefäran. Skär potatisen i tärningar, skiva morot och hacka löken, vitlöken och chilin. Fräs allt i oljan tillsammans med curry och saffran.

2

Tillsätt linser och fräs en minut. Häll i grönsaksbuljongen och låt koka ca 20 minuter tills morötter och potatis är mjuka. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa med crème fraiche.

Näringsvärde: Kcal: 268,7, Protein: 9,9 g, Fett, 12,8 g, Kolhydrater: 24,7 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell