Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Soppan | ||
| 6 dl | Vatten | |
| 1 st | Grönsaksbuljong | |
| 1 tsk | Svartpeppar | |
| 800 g | Blomkål | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 1 st | Hönsbuljong | |
| 2,5 dl | Kaffegrädde | |
| 1 tsk | Salt | |
| Räkspett | ||
| 200 g | Räkor Skalade | |
| 1 st | Chili | |
| 0,5 st | Vitlök | |
Fräs purjolöken mjuk i olivolja i en gryta. Lägg i blomkålen tillsammans med kaffegrädde, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka tills blomkålen är mjuk, ca 20 min och kör den slät med stavmixer eller i matberedare. Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt.
Skala räkorna och lägg dem i ett trångt kärl. Blanda chilifrukt, vitlök och olivolja i en liten skål och häll det över räkorna och rör om. Trä räkorna på 8 mindre träspett och stek dem i sin olja på hög värme. Servera soppan varm i muggar eller glas. Stick i ett räkspett i varje. Garnera med lite finhackad purjolök.
Psst! Köp gärna oskalade räkor, de är godast.
140kcal/portion
Ur MåBra nr 09, 2015

38,95 kr

38,42 kr /kg

3,99 kr /l

74,00 kr /l

368,00 kr /kg

37,95 kr

217,27 kr /kg

5,17 kr /l

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg




