Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Dressing | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Bladpersilja - färsk | |
| 1 klyfta | Vitlök | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 tsk | Dijonsenap | |
| Bönsallad | ||
| 400 g | Vita Bönor Naturella | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 500 g | Morötter | |
| 150 g | Sockerärta Färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 250 g | Färska champinjoner | |
| 1 st | Lök | |
| 1 msk | Flytande Smör och Margarin | |
| 0,5 kg | Potatis | |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrapa morötter och potatis och strimla/skiva. Strimla purjolök och klyfta löken.
Lägg dem på en plåt och häll över olivoljan. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
Spola av bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
Skölj och hacka bladpersiljan. Blanda dressingen. Häll i bönorna och rör om.
Skölj och klyfta champinjonerna. Stek dem i smör ca 5 min. Stek därefter sockerärtorna ett par minuter.
Blanda ner den stekta svampen, sockerärtorna och rotfrukterna/löken i bönsalladen.
Salladen är godast nygjord, men går att förbereda. Värm den ca 5 min i 225 grader.

1 Bladpersilja knippe flow Klass1
149,75 kr /kg

217,27 kr /kg

84,78 kr /kg

38,42 kr /kg

13,95 kr /kg

246,33 kr /kg

71,80 kr /kg

30,00 kr /kg

43,93 kr /l

16,48 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

153,26 kr /kg
