Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
600 g | Vanliga Tomater | |
0,5 dl | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 klyfta | Vitlök | |
1,5 msk | Rödvinsvinäger | |
0,5 tsk | Strösocker | |
1 st | Schalottenlök | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Gurka | |
1 st | Basilika - färsk | |
2 dl | Grönsaksbuljong | |
2 st | Röd Paprika |
Skölj grönsakerna. Kärna ur tomaterna och paprikan och dela i grova bitar. Skär gurkan i grova bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
Hacka upp basilika och blanda med vinäger, olivolja, buljong, salt och peppar i en bunke.
Lägg ner grönsakerna i bunken. Ställ soppan kallt i minst 2 timmar och helst över natten.
Vid serveringen: Rör om väl. Servera med brödkrutonger och droppa över lite olivolja.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt