Gå vidare till huvudinnehåll
peruansk räksoppa ICA
Hemmakock

peruansk räksoppa ICA

5 minEnkelt
271,15 kr
4 portioner 23,06 kr per portion
peruansk räksoppa ICA

2 tskTorkad oregano
1 tskChilipulver Chipotle
2 klyftaVitlök
2 dlGröna Ärtor Frysta
4 mskFiskfond
125 gSalladslök
4 stÄgg
200 gRäkor Skalade
2 stSchalottenlök
1 mskTomatpuré
2 dlVispgrädde
2 mskRapsolja
Instruktioner
1

Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skär salladslöken i tunna skivor. Fräs schalottenlöken i oljan i en stekpanna på svag värme ca 5 minuter, utan att den får färg. Tillsätt vitlök, chilipeppar och tomatpuré. Fräs ytterligare 1 minut. Häll på fisk- och skaldjursfonden. Koka upp och låt sjuda 15 minuter. Tillsätt grädde och oregano. Fortsätt koka ca 3 minuter. Tillsätt salladslök och ärter. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkor och pocherade eller löskokta ägg.